Aluminium

Aluminijum

Naša kompanija koristi Al sisteme profila Grčkog proizvođača ALUMIL (Alumil )
Sa stanovišta statičkih svojstava aluminijum je odličan konstrukcijski materijal. Međutim, kako je aluminijum dobar provodnik toplote, odnosno nešto slabiji izolator, aluminijumski prozori bez termičkog prekida imaju slabija izolaciona svojstva. Taj nedostatak je rešen konstrukcijskim rešenjima koja su omogućila da se prozori prave od aluminijumskih profila sa termičkim prekidom , ugradnjom materijala male termičke provodljovosti između komora od aluminijuma. Tako su poboljšna njegova izolaciona svojstva.Alu stolarija svojim izgledom i velikim izborom boja ispunjava sve estetske zahteve, a njena glatka površina i savršena završena obrada čine je veoma lakom za održavanje. Aluminijumska stolarija je nezamenjiva u poslovnim objektima gde su prioritet mehanička svojstva u odnosu na termo­izolaciona, jednostavna je za održavanje i ekološki opravdana jer je aluminijum materijal prirodnog porekla koji je moguće u potpunosti reciklirati. Nudimo kompletna rešenja aluminijumskih sistema

M11000 alutherm plus

Osnovne karakteristike sistema:
 • širina osnovnog krila 70mm, zaptivanje pomoću tri EPDM zaptivke
 • veliki broj različitih rešenja, sa mogućnošću upotrebe profila različitog estetskog dizajna,
 • ugradnja otklopno­nagibnog okova
 • okov za euro žlijeb ili okov za PVC profile,
 • profili sa dve slobodne komore koje omogućavaju dobru evakuaciju vode i dobro vezivanje,
 • termički prekid pomoću poliamida ojačanih staklenim vlaknima (20mm u krilu 24mm u štoku),
 • mogućnost upotrebe livenih spojnica,
 • spojnica za upresavanje i spojnica sa Klinovima profili za sve dimenzije vrata,
 • pogodni i za komercijalne i za privatne Objekte odlična zvučna izolacija (do 52dB)

HLADNI SISTEM M9400 SOFTLINE PLUS

Alumil M9400 je sistem za vrata i prozore bez termo prekida koji zadovoljavaširok spektar različitih potreba sa zadovoljavajućim performansama.
 • Osnovna dubina sistema 45 mm
 • Velika raznovrsnost dizajna za spoljašnji izgled konstrukcije
 • Veliki asortiman profila koji se koristi u sktadu sa tipologijom i
 • konstruktivnim rešenjem koje se
 • Zastaktlivanje do debljine stakla od 26 mm, a nosivost krila do 130 kg

HARMONIKA SISTEM
M19800 Accordion Alutherm


M19800 Accordion Alutherm Harmo­klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvorasa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Profili sa termo­prekidom. . Ovaj sistem omogućuje zatvaranje otvora većih dimenzija, prema tome idealan je za izložbene prostore, vežbaonice, bazene, restorane,terase itd.

KLIZNI SISTEM
M900 aero


M900 aero –klizni sistem Posebna serija namenjena za klizne sisteme. Kao najmanja (širina krila 28 mm) i najlakša serija, idealna je za zastakljivanje terasa i pregrađivanje kancelarijskog prostora.
Postoji mogućnost stakljenja od 6 do 19 mm i može se spajati sa serijom M940 Mini. Izborom jednog, dva ili četiri pokretna ili fiksna krila, mogućnošću ugradnje komarnika i žaluzina praktično je nemoguće ne pronaći kombinaciju koja će zadovoljiti vaše potrebe.

PODIZNO ­ KLIZNA VRATA S450

S450 je veoma raznovrstan sistem sa termo­prekidom za jednostavna KLIZNA ili PODIZNO- KLIZNA vrata i prozore koji nude mogućnost korišćenja različitih okova.
 • Širina krila 45 mm Inox vođica za nesmetan, bešumni rad
 • Za zaptivanje jednostavnih kliznih pozicija koriste se visoko efikasne četkice, i gume.
 • Klasičnim klizanjem za krila do 150 kg
 • Visoka toplotna izolacija
 • Mogućnost bilo koje tipologije za klizne pozicije i opcijom kombinovanja sa kliznim žaluzinama I/ili kliznim komarnicima
 • Napredni nivo bezbednosti pomoću okova za bravljenje u više tačaka

ALUMINIJUM-­DRVO
M23000


Alumil M23000 spada u ekskluzivnu ponudu, ovo je sistem sa termo prekidom sa izraženom toplotnom i zvučnom izolacijom, kao i sa visokim bezbednosnim standardima. Ovaj sistem predstvalja spoj vrhunskog kvaliteta aluminijuma sa nespornom stilsko-estetskom ulogom drveta.
Spoj aluminijuma i drveta ostvaruje se posebnim kopčama koje dozvoljavaju cirkulaciju vazduha, istovremeno sprečavajući koroziju usled kodenzacije. Sistem M23000 spada u sisteme visokog bezbedonosnog nivoa, pored toga poliamid širine ovom sistemu dodatno je podigao vrednost toplotne izolacije.

ALUMINIJUMSKE STAKLENE FASADE


Staklo ima sve veći značaj u modernoj arhitekturi, a to se naročito odnosi na izgradnju poslovnih objekata kod kojih staklene fasade imaju dominantnu ulogu.
Savremeni sistemi aluminijumskih staklenih fasada omogućavaju kvalitetnu termičku, akustičku, solarnu zaštitu, zaštitu od UV zračenja i od prodora vode u objekat.
Noseću konstrukciju aluminijumskih staklenih fasada čine aluminijumski vertikalni i horizontalni elementi koji obrazuju raster, prihvataju staklo i prenose opterećenje na noseće elemente objekta. Prema tome u kojoj meri su aluminijumski elementi vidljivi, aluminijumske staklene fasade se dele na klasične, polustrukturalne i strukturalne.

ALUBOND


U poslednjih dve decenije u našim gradovima niklo je mnoštvo novih objekata obučenih u Alubond fasade. Projektanti koji se za njih odlučuju veruju u njihove izuzetne estetske kvalitete. Takođe, Alubond je dobar termo-izolator što smanuje troškove grejanja zimi i hlađenja leti, i posebno je od značaja što ovim fasadama nije potrebno posebno održavanje jer su izuzetno otporne na atmosferske uticaje
Alubond je veoma lagan materijal, zapravo kompozitni sklop. Proizvodi se od dva aluminijumska lima debljine 0.5 mm koji se specijalnim postupkom određenim polietilenskim masama spajaju u ploče debljine 3, 4, 6 i 8 mm.
Alubond fasada dostupna je u svim bojama iz RAL karte.